ΟΙ ΑΡΘΡΟΦΑΤΣΟΥΛΕΣ

Τη Δευτέρα ασχοληθήκαμε με τα άρθρα! Μιλήσαμε για το "ο" που μπαίνει μπροστά από τη λέξη "μπαμπάς", καθώς είναι κάτι οικείο στα παιδιά και επεκταθήκαμε και σε άλλες λέξεις, όπως αντικείμενα που υπάρχουν γύρω μας (ο πίνακας, ο τοίχος). Μετά, μιλήσαμε για το "η" που μπαίνει μπροστά από λέξεις όπως "μαμά" και πάλι επεκταθήκαμε σε λέξεις όπως η πόρτα, η καρέκλα! Κατάλαβαν διαισθητικά τη χρήση του αρσενικού άρθρου και του θηλυκού! Έπειτα, παρουσίασα το "ο" ως έναν κύριο με μουστάκι και το "η" ως μια κυρία με φιόγκο στα μαλλιά της!
 Παίξαμε μετά ένα παιχνίδι, όπου έλεγα μια λέξη και έδειχνα τις δύο κάρτες με τις αρθροφατσούλες "ο" & "η", το παιδί ερχόταν στον πίνακα, επέλεγε τη σωστή κάρτα και επαναλάμβανε τη λέξη με το σωστό άρθρο!
Την Τετάρτη, ασχοληθήκαμε με το "το" ,  είπαμε λέξεις όπως το μωρό, το παιδί και πάλι επεκταθήκαμε σε λέξεις όπως αντικείμενα που υπάρχουν γύρω μας, π.χ. το μολύβι, το θρανίο! Τους ανέφερα στο τέλος ότι αυτές οι λέξεις λέγονται ΑΡΘΡΑ αλλά δεν χρειάζεται ακόμα να το θυμάστε! 





Έπειτα, τους μοίρασα το φύλλο εργασίας. Αφού διαβάσαμε μεγαλόφωνα τα άρθρα, τα χρωματίσαμε! Μετά, έκοψαν τις εικονίτσες και τις κόλλησαν κάτω από το σωστό άρθρο!









Μπορείτε να κατεβάστε δωρεάν το αρχείο με τις ΑΡΘΟΦΑΤΣΟΥΛΕΣ και το φύλλο εργασίας!


Χατζηκωνσταντή Ειρήνη Δασκάλα- Ειδική Παιδαγωγός