Εποπτικό υλικό- Διακόσμηση Τάξης για την Πρώτη Δημοτικού

Τη φετινή σχολική χρονιά έχω την τύχη να είμαι δασκάλα της Πρώτης Δημοτικού! Καθυστερημένα λίγο, θα σας παρουσιάσω το εποπτικό υλικό που δημιούργησα για τα πρωτάκια μου!


 Αρχικά, έξω από την πόρτα της αίθουσα τοποθέτησα την αφίσα με το "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" σε διάφορες γλώσσες για να καλημερίζει τους μαθητές μου και τους επισκέπτες μας.



Δίπλα στον πίνακα τοποθέτησα τους Βοηθούς του Δασκάλου/της Δασκάλας, ώστε κάθε μέρα διαφορετικοί μαθητές να αναλαμβάνουν διάφορα καθήκοντα όπως μοίρασμα βιβλίων, καθάρισμα πίνακα κ.α.. Τα μικρά μου μαθητούδια χαίρονται πολύ να αναλαμβάνουν τον ρόλο του βοηθού 😍😍





Έφτιαξα τα Cupcakes των Γενεθλίων αφού ρώτησα την ημερομηνία γενεθλίων των παιδιών μου! Έτσι ξέρουμε πότε έχει το κάθε παιδί γενέθλια και του φτιάχνουμε δωράκια και καρτούλες!





Κρέμασα επίσης, το ημερολόγιο με τις  Ημέρες της εβδομάδας σε  μορφή σκαλίτσας. Καθημερινά, ο υπεύθυνος ημερολογίου, τοποθετεί το ξύλινο μανταλάκι στη σωστή ημέρα!




Επιπλέον, τοποθέτησα σε διάφορα αντικείμενα και έπιπλα της αίθουσας Ετικέτες, π.χ. πάνω στον πίνακα, στην πόρτα, στην έδρα κ.α. Αυτά τα εκτύπωσα σε χρωματιστά χαρτιά Α4.






Ακόμα, κρέμασα από σπάγγο τα Γραμματάκια της Αλφαβήτας! Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα τα κατασκευάσουμε όλα μαζί με τα πρωτάκια μου! Μπορείτε να αποκτήστε κι εσείς έτοιμα σε ψηφιακό αρχείο, στέλνοντας μου ένα μήνυμα στα social του Happy School! Το συγκεκριμένο αρχείο περιλαμβάνει τα 24 γραμματάκια έτοιμα για εκτύπωση ή προσαρμοσμένα για να τα κατασκευάσουν οι μαθητές  σας!








Τοποθέτησα και καρτέλες με τα βασικά Γεωμετρικά Σχήματα  & Κάρτες με αριθμούς στον πίνακα.





Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν όλο το εποπτικό υλικό πατώντας πάνω στους τίτλους!

Εύχομαι μια δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία!

Με αγάπη,
Happy School


Χατζηκωνσταντή Ειρήνη Δασκάλα- Ειδική Παιδαγωγός